Bridžisté vybojovali stříbro a bronz na MČR dorostu

HAVÍŘOV (dan) – Výborné druhé a třetí místo v Mistrovství České republiky dorostenců do 20 let ve sportovním bridži vyválčili mladí bridžisté BK Havířov.

O víkendu se konal již 3.ročník Mistrovství ČR dorostu, jehož pořadatelství má díky největší mládežnické základně v ČR na svých bedrech Bridžový klub Havířov. Turnaj byl současně Otevřeným Mistrovstvím Slezska, a tak ve startovním poli převládlo mládí z Polska, které se sjelo ze slezských Katowic, Bialsko-Biale, Czieszyna, Bytomi, z malopolské Oswiecimi a Skawiny a také ze vzdálenější Warszawy a Wroclavi.

Celkem se mezinárodního klání zúčastnilo stejně jako vloni 62 dvojic z Česka a Polska. „Jistě bychom mohli hostit ještě více soutěžících, ale hrací prostory to již neumožňovaly. I tak je to největší mládežnická akce v ČR, “ vyjádřil spokojenost jeden z hlavních organizátorů Jaroslav Hájek.

Celý turnaj vyhráli a Mistrem Slezska se suverénně stali hráči z pohraničního Cieszyna Reclik-Smaza. Republikovými přeborníky se stali ostravská Helena Novotná s trutnovským Michalem Kopeckým. Velkou radost sobě i pořadatelům ale udělali domácí hráči Kamil Žylka s Andrejem Šmigalou, kteří byli v republikovém hodnocení stříbrní. Navázali tak na svůj úspěch z před dvou týdnů, kdy se jim podařilo vyhrát Otevřené Mistrovství Malopolska. Úspěch havířovských bridžistů, kteří se tomuto sportu věnují díky zájmovému kroužku na gymnáziu Studentská, podtrhla republikovým třetím místem Soňa Heroutová hrající ve dvojici s trutnovským Martinem Nymšem.

Celkové pořadí v otevřeném turnaji (62 dvojic): 1. Reclik-Smaza (Cieszyn) 65.49%, 2. Gawel-Zatorski (Wroclaw-Legnica) 60.35%, 3. Sikorski-Kostek (Skawina-Oswietim) 59.28%…, další umístění dvojic s havířovským zastoupením 9. Žylka-Šmigala 58.06%, 11. Heroutová-Nymš 57.78%, 23. Kubala-Novotný 54.47%, 28. Barnet-Dudková 53.10%, 32. Teichmann-Urbanczyk 51.32%, 39. Sikora-Galuszka 49.72%, 40. Koželuh-Mus 49.63%, 43. Tichá K.-Tichá M. 47.85%, 47. Šindlář-Sýkora 42.66%, 52. Janas-Gallik 40.65%, 54. Auxová-Kasza 40.39%, 56. Holeš-Vomočil 39.19%,

HAVÍŘOVSKO, 19.4.2005



Bridžisté vybojovali stříbro a bronz na MČR dorostu

Výborné druhé a třetí místo v Mistrovství České republiky dorostenců do 20 let ve sportovním bridži vyválčili mladí bridžisté BK Havířov.

V polovině dubna uspořádal Bridžový klub Havířov již 3. ročník Mistrovství ČR dorostu. Turnaj byl současně Otevřeným Mistrovstvím Slezska, a tak ve startovním poli převládlo bridžové mládí z Polska. Celkem se mezinárodního klání zúčastnilo stejně jako vloni 62 dvojic. „Pořadatelství této u nás největší dorostenecké akce nám bylo svěřeno díky tomu, že máme největší mládežnickou základnu v republice,“ uvedl za pořadatele Jaroslav Hájek.

Celý turnaj vyhráli a Mistrem Slezska se suverénně stali hráči z pohraničního Cieszyna Reclik-Smaza. Republikovými přeborníky se stali ostravská Helena Novotná s trutnovským Michalem Kopeckým. Velkou radost sobě i pořadatelům ale udělali domácí hráči Kamil Žylka s Andrejem Šmigalou, kteří byli v republikovém hodnocení stříbrní.Úspěch havířovských bridžistů, kteří se tomuto sportu věnují díky zájmovému kroužku na gymnáziu Studentská, podtrhla republikovým třetím místem Soňa Heroutová hrající ve dvojici s trutnovským Martinem Nymšem.

Radniční listy, květen 2005