Hluk 2004

Špička je daleko, ale už umíme potrápit favority

Letos jsme dovezli do HLuku 3,5 družstva, clekově ale počet družstev klesl na 12. Mělo to jeden pozitivní vliv - v základní skupině si zahrál každý s každým na 12 rozdání.

První humorná situace nastává hned v úvodu, když trenéři Hájek-Vachtarčík zaskakují v družstvu Rakouska, protože jedna jejich dvojice se vracela pro cestovní doklady. V úvodních 3 kolech mají Rakušáci před sebou tři havířovská družstva. Trenéři sice v 1. partii špatně kotruji a Kamil Žylka plní s kontrou 3BT, v dalších krabicích už ale trenéři hrají jako budoucí vítězi a zdolávají BJC 22:8, s havířovsko-pražským Expresem remizují 15:15 a smetávají Tajfuny 25:3. Nejlépe po třech kolech je na tom z Havířova Express (6.), ale vzájemný zápas s "Borci jak Cyp" prohrál 13:17. Hned v úvodním kole se ale o nejpřekvapivější výsledek postarali 3K, když reprezentačn jezevce měli na lopatě a jen zkratem prohrávají 12:18.

V pátečním dopoledni selhává organizace v derby Express-Tajfuny a místo výrazného vítězství favoritů zápas končí kontumací 12:12 kvůli špatnému posazení.
Odpoledne přichází nejvýraznější dílčí úspěch - 3K zdolává 19:11 reprezentanty Macura-Janková,Hoderová-Kopecký a nebýt opět zkratu v poslední partii, výsledek by zněl 22:8.
Zato ve večerních zápasech padá na Havířovské únava a na hru se téměř nejde dívat.

V sobotním dopoledni se uzavírá základní skupina, která se pak dělí na skupiny po čtyřech. Do druhé čtveřice o 5.-8. místo se dostává z našich jen Inter Express ze 7. místa.
V odpoledním doplňkovém páráku si z Havířova nejlépe vedli dvojice Barnet-Vachtarčík a Kubala-Heroutová, kteří se podělili o 9. místo z 22 párů.
Ve večerním semifinále Express trápí favority "2,5 jezevce", ale nakonec to nestačí. Ve skupině o 9. místo si v derby poradili 3K s Tajfuny, ikdyž jim v závěru teklo hodně do bot, BJC smetává uherskohradištké.

V nedělních zápasech o umístění si 7. místo vybojoval Express, BJC otočili zápas proti 3K a skončili 9. a Tajfuny přišly o 11. místo v posledním rozdání, když "Bota-Bota" vyrovnala a o konečném umístění rozhodl počet VP ze základní části.

Největší perlička na závěr: v boji o 9. místo se ptá Andrej Šmigala Kuby Muse: "Jak markujete?" a Kuba bridžovou terminologii ze sebe dostává: "Třetí chci a nižší z bilance...":-))). Nejobdivuhodnější na tom je reakce Andreje, který si sám pro sebe dodává: "Aha, takže lišky..."

31.10.2004, Daniel Vachtarčík