Letní juniorské soustředění očima Kamila Žylky

Od 23.8 do 31.8 se konalo v Pilském mlýně letní juniorské soustředění, kterého se z naší školy zúčastnili Markéta Dudková, Víťa Najzar, Andrej Šmigala a Kamil Žylka.

V sobotu ráno 23. jsme měli o půl šesté sraz na nádraží, abychom vyrazili do Prahy. Všichni přišli včas a dorazila i naše vrstevnice Helena Novotná z Ostravy. Nakoupili jsme jízdenky a vyrazili do Prahy. Ve vlaku hrajeme jako vždy naší oblíbenou hru (kdo ji chce poznat, ať začne hrát bridž a brzy bude jezdit s námi…). Andrej se i vyspal, aby byl fit na celý týden. Když jsme dorazili do Prahy a projeli se metrem, usadili jsme se na lavičkách a čekali na ostatní příchozí bridžisty. Mezitím hrajeme zase naši výše uvedenou oblíbenou hru. Po příjezdu zbytku bridžistů, nás Zdeněk Frabša (v té době náš reprezentační trenér juniorů) spočítal a autobus vyrazil do Pilského mlýna. Jakmile jsme dorazili na místo, všichni se ubytovali a měli volné odpoledne. Holky byly ubytovány na pokojích v hlavní budově a my jsme museli mrznout v chatkách. Ráno byla uvnitř větší zima než venku.

Večer se hrál seznamovací párák. Rozdělili jsme se do dvojic a pomalu jsme se seznamovali. Kolem půl jedné se končilo a museli jsme si začít zvykat na hrací časy. Ve výsledcích jsme sami viděli naše umístění a nebyli jsme moc spokojeni. Příští den jsme dostali “rozvrh hodin“. Každý den jsme měli nějaký turnaj a lekci nebo přednášku. A tak jsme hráli a hráli. Nehráli jsme však jen bridž, ale i fotbal a volejbal.

Jednoho krásného dne nám Zdeněk oznámil, (myslím, že to bylo pondělí) že se nějak neshodl s majitelem a ptal se nás, jestli chceme zůstat, nebo se přestěhovat do Vimperka. Většina odhlasovala stěhování, i když proti byla např. Markéta a dalších asi pět lidí. Další den ráno přijel autobus, bridžisti nastoupili, Zdeněk nás jako vždy spočítal a vyrazili jsme do Vimperka.

Tam jsme měli celé odpoledne volno a začali jsme hrát až večer. Zde si zvykli už i kluci z Havířova, že jít spát v 1 není taková sranda jako jít spát v 6 hodin ráno. Hrálo se na kytaru, hrál se bridž a hrály se i jiné stolní a společenské hry. Někteří jedinci provozovali i jiné zvláštní hry jako např. kdo vydrží stát déle na kůlu. Abych nezapomněl tak se zde nacházel také bazén, do kterého jsme vždy ráno hupsli po tvrdě prospané noci. Někdo ho sice navštívil nedobrovolně a dokonce v šatech. Voda měla krásných 20 stupňů. Snídaně byla formou švédských stolů, na oběd byla pouze polévka, ale zato byla teplá večeře. Ve Vimperku jsme hráli v klubovně a pořád se zlepšovaly naše výkony. Výsledky byly vždy vyvěšené na zdi a každý se mohl podívat na své umístění.

Celý bridžový kemp doprovázel zpravodaj, ve kterém jste se dozvěděli vše z posledních dnů. Konec kempu byl zakončen vyhlášením výsledků a udělením cen. Ceny byly rozdány za skupinovku, družstva a za nejlepší skóre celkově. Celkově vyhrál Míra Janeček. Z nás se nejlépe umístila Markéta, druhý Kamil, třetí Helena, čtvrtý Víťa a poslední i v celkovém hodnocení Andrej.

Na zpáteční cestě vlakem byli již všichni znatelně unaveni. Stávka učitelů nás zachránila před spaním ve škole. Kemp se nám všem myslím líbil a těšíme se na příští rok.