Soustředění proběhlo na výbornou

PSTRUŽÍ (dan) – Dva týdny před dorosteneckým Mistrovstvím České republiky ve sportovním bridži absolvovali mladí havířovští bridžisté své tradiční víkendové soustředění na ubytovně Domu dětí a mládeže ve Pstruží u Frýdlantu nad Ostravicí.

Během víkendu sehráli hráči všechny tři typy turnajů, které se ve sportovním bridži konají. Sobotní dopoledne patřilo turnaji dvojic. Právě párový turnaj čeká mládež na dorosteneckém MČR. V konkurenci devíti párů se nejlépe vedlo Viktorovi Kubalovi se svým trenérem Danem Vachtarčíkem, kteří získali úctyhodných 73%. Vyrovnaný odpolední turnaj pěti družstev se stal nakonec kořistí týmu ve složení Pavel Bobek, Soňa Heroutová, Kuba Mus a střídající se dospělí René Klaczak a Dan Vachtarčík. Nedělní dopolední individuál byl velmi dramatický a nakonec se o první místo museli podělit hned tři hráči – benjamínek Kuba Mus, Pavel Bobek a René Klaczak.

Za všechny turnaje získávali hráči body do celkového pořadí. Vítězem se stal dospělý Ivan Stareček, v závěsu za nim se o druhé místo podělil Kuba Mus, největší příjemné překvapení a nejlepší dorostenec, s Danem Vachtarčíkem. Dalšími dorostenci v pořadí byli Pavel Bobek a Soňa Heroutová.

O příjemný kulturní sobotní večer se postarala havířovská hudební skupina bez názvu (neplést se slovenskou No Name!), kde kytaru ovládl hlavní organizátor soustředění, trenér a rozhodčí Jaroslav Hájek. Svým širokým repertoárem zaujala všech dvacet pět „karbaníků“.

Tento víkend čeká v Ostravě dvě družstva dorostenců a jeden tým dospělých závěrečné kolo 3.ligy družstev. K postupu do druhé ligy má velmi blízko BK Herold Ostrava, ale havířovští se ještě pokusí situaci zdramatizovat. Před týdnem se podařilo havířovský bridž zviditelnit dvojici Herout-Varta, která vyhrála kvalitně obsazený krajský turnaj v Hranicích na Moravě. O podobný úspěch se jistě pokusí havířovští dorostenci na MČR, které se koná 8.3. právě v Havířově. Největšími želízky v ohni by měly být dvojice Dudková-Barnet a Richtrová-Korčák.

HAVÍŘOVSKO, 25.2.2003