Reportáže z 2. ligy ročníku 2005/2006

29.-30.4.06 tým H2O: Stejně jako v první části nastoupili do první sestavy Brňáci, přestože cestovali až v sobotu ráno. Z autobusu vyskákali velmi nabuzeně a odnesl to do té doby vedoucí tým LABE. Úžásný náskok 37 IMPů po prvním poločase se ještě podařilo zvýšit i v druhé půli, ve které nastoupili i Hájek-Vachtarčík a tak se zrodilo vítězství H2O 25:5 VP (64:20 IMP) a postup z posledního 12. místa na 9.

Po obědě nastává opět pád na zem. Proti papírově slabším a v té chvíli posledním NERATOVICÍM se vůbec nepovedla 2. půle Brňákům a prohra 9:21 VP (30:56 IMP) sráží H2O na 10. místo a vidina postupu do 6. místa se vzdaluje.

V dalším kole hrají celý zápas Hájek-Vachtarčík proti silným Karlovým Varům. V první půli hrají havířovští svou nejlepší sestavu a H2O si vypracovává slušné vedení. V druhé půli je to již hra plná chyb na obou stranách, v niž vyniká komická blbost Vachtarčíka, který uniká ze 4 srdcí kontra a nakonec sehrává 5 srdcí kontra, dokonce bez dvou, když jsou v partii přesně 4! Přesto i ve druhé půli ještě něco H2O přidává a vyhrává 20:10 VP (50:29 IMP) a v tabulce je 9. s 13ti bodovou ztrátou na 6. místo.

Po večeři hrajeme proti ZOO České Budějovice. V první půli drží brňáci remízový stav, v té druhé se ale ani dvojici Hájek-Vachtarčík ani brněnským Picha-Blatný nedaří. Jedna z povedených akcí havířovských, kdy správně brání v první proti druhé šesti pikami kontra jistých 6 trefů také nic nepřináší, neboť Brňáci padají ze 7 trefů a nakonec děsivá prohra 7:23 VP (33:68 IMP) rozhoduje o tom, že H2O bude hrát za tři týdny baráž o udržení se v 2. lize.

Nedělní zápas se SOKOLOVEM je jasné, že se již bude do baráže počítat. Havířovským se první půle nijak nevyvedla, naštěstí v druhém poločase brněnští zabojovali a otočili nepříznivý stav v těsné vítězství H2O 16:14 VP (43:40 IMP).

Hrací systém je pro H2O neúprosný. Protože tým H2O hrál jako Jánošík, kdy bohatým bral a chudým dával, je v minitabulce vytvořené jen z týmů, které budou hrát o udržení, poslední se 62 VP. V kombinaci s tabulkou vzájemných zápasů třetiligových, se kterými se utká následně, je H2O 10. Účást v 2. lize si zajistí jen 2 týmy!


29.-30.4.06 tým HABRA A: Vítěz moravské části 3. ligy HABRA A měla dost velké starosti se sestavou na 1. finálový turnaj 3. ligy a tak trojici dorostenců Žylka, Teichmann, Barnet doplnil ostravský Josef Novotný.

Vstup do baráže o 2. ligu měla HABRA excelentní. Za soupeře měli nejslabší tým české části ALKYTU České Budějovice, která postoupila jen proto, že HABRA B ani HABRA C nebyla schopná postavit tým a tak se z české části dostaly do baráže všechny týmy... Po mírném vedení v 1. půli přišel havířovský uragán v 2. poločase a debakl 25:1 VP (80:11 IMP).

Po obědě se utkává Havířov s opoznaní silnějším týmem CHAOS B Pardubice a vyrovnaný zápas končí mírnou výhrou 17:13 VP (41:31 IMP).

V dalším kole hraje HABRA s favoritem a suverénním PRECISIONEM. Téměř prvoligoví hráči nedávají Havířovu šanci a Precision navazál na své předchozí výhry s 25 VP i v tomto zápase. HABRA inkasuje debakl 1:25VP (16:87 IMP).

Po večeři přichází prestižní zápas proti pražským dorostencům WUNDERBAR. Mírný náskok si v první půli vypracovala HABRA, která jej již v 2. poločase udržela a tak vítězí 17:13 VP (28:18 IMP).

Nedělní zápas s Krakonošem TRUTNOV přinesl zajímavý 1. poločas, kdy sice první čtyři krabice patřily HAvířovu, zbylé čtyři ale Trutnovu i s úrokem a protože i druhý poločas mírně vyhráli Východočeši, museli se havířovští smířit s prohrou 11:19 VP (23:41 IMP).

HABRA A skončili ve finálové skupině 3. se 71 VP, které v barážové skupině o 2. ligu zatím stačí na 6.-7. místo. Za tři týdny čeká na HABRU šest utkání s druhou polovinou 2. ligy, tedy i zápas proti trenérům v týmu H2O.


8.-9.4.06 tým H2O: Letošní druhou ligu absolvuje z Havířova jen Jarda Hájek - Daniel Vachtarčík, kteří hrají v týmu H2O (Picha-Blatný a bratři Horákovi), se kterým si v internetové lize na BBO vyzkoušeli, že by to "mohlo jít".

V době, kdy ještě sedíme ve vlaku, zahájují spoluhráči zápas s loni prvoligovým SUKLem. Po povedeném prvním poločase naskakujeme na druhou půli s dvojici P-B. Proti nám sedí exhavířovský Jirka Tomáš. Kousek náskoku jsme prohospodařili, ale vítězství 18:12 VP (42:29 IMP) je příjemným startem a oběd nám chutná.

Druhý zápas, další sestupující z 1. ligy - TRIGA = zkušení harcovníci s dravým mládím. Hrajeme s H-H první půli a mírně vedeme. Druhá půle je opět slabší, musíme se spokojit s prohrou 13:17 VP (26:34 IMP).

Ve třetím zápase nás čeká HUKOT České Budějovice. První poločas není z naší strany úplně optimální, ale na druhém stole kouzlí P-B a vedeme o 22 IMPů. Bohužel hoši hráli opravdu příliš dlouho a stojí nás to 3 VP! Druhou půli hrajeme precizně i my a přestože Dn dokonal renons, kterým neporazil "čásťák" a bráchové vybrali smolně "špatný" slem, vyhráváme 22:8 VP (47:19 IMP). V tabulce jsem druzí a H-V vedou butlera. Komu by nechutnala večeře s moukou:-)

Po večeři pravé brněnské derby proti ESO Brno. Hned v prvním rozdání nevydražíme manši (soupeři také ne), ale nezlomilo nás to, poločas končí fotbalovým skóre 2:1 IMP. Druhý poločas již patří Esům a tak sobotu končíme prohrou 12:18 VP (10:25 IMP) a v tabulce klesáme na 5. místo.

V nedělním úvodním kole narážíme na LGM Nové Město nad Metují, které na nás prostě umí. Do té doby se jim moc nevedlo, ale my je nastartovali výš. Toto souvětí jsem opsal z loňské 2. ligy... Velká ztráta z první půle se ještě více prohloubila v druhé části. My si vytrpěli obě půle a výsledek je nemilosrdný 4:25 VP (31:80 IMP).

Odcházíme na dřívější vlak, ve kterém nás poučuje prvoligový Román Hlaváč a doufáme, že hoši zabojují proti TEPLICÍM. Soupeři v první půli draží dva ostré slemy, do kterých došli kdovíjak, s uhadnutím všech impasů oba plní a to psychicky H2O rozkládá. Debakl 2:25 VP (23:82) a k tomu 1 trestný VP za pomalou hru nás po prvním turnaji odsouvá na poslední 12. místo.