Bridžový maratón 2004

u Tomečků 3. ročník - 4.-5.9.2004

2007 2005 2004 2003 2002

Celkové pořadí Turnaje

V 9:30 vše vypuká. Na první párový turnaj přichází 16 hráčů, tudiž hraje se 21 rozdání na 4 stolech. V urputném boji také o první body do středoškolského poháru se nakonec prosazují Katka a Magda Tiché , když jim k vítězství stačí 63,49%. Druzí jsou trenéři Hájek-Vachtarčík, velkým překvapením je 3. místo dvojice Petra Danišová-Lukáš Teichmann. Turnaj naopak nevyšel spolufavoritkám Dudková-Heroutová.

Po segedinském guláši se rozlosovávají družstva. Je 17 hráčů, v jednom družstvu se točí pět hráčů. Hraje se každý s každým na 6 rozdání. Po úvodní remíze další dva zápasy drtí své soupeře a s velkým přehledem vítězí družstvo ve složení René Klaczak, Vláďa Nováček, Magda Tichá a Adam Urbanczyk. Celkem získávají 63 VP ze 75 možných a do celkové tabulky si po přepočtu připisují 80%!

V podvečer je k dispozici 14 hráčů a tak se hraje losovaný párák na 3 stolech na 21 rozdání. Náramně si spolu rozumí dvojice Dudková-Hájek a s neuvěřitelnými 77,78% si kromě dílčího vítězství hodně vylepšuje postavení v celkovém hodnocení. Výsledková listina se rozdělila na tři části. Za vítězi je odstup 21%!, mezi 4. a 5. místem dalších 12,5%.

K večeři kromě vlastních zásob jsou také opékané špekáčky. Noční individuál na 26 rozdání hraje 13 nadšenců. Narozdíl od předchozích dvou turnajů je nesmírně vyrovnaný. Vždyť ztráta 7. v pořadí na vítězného Renka Klaczaka je pouhé 4 body. O druhé místo se dokonce dělí tři hráči - Kamil Žylka, Lukáš Teichmann a Magda Tichá.

Závěrečná skupinovka , která začíná někdy kolem druhé hodiny ranní, již silně prověřuje vůli a sílu všech 12 hráčů. Hrají se 4 kola po 5 rozdáních, proti sobě nastupují vždy (kromě úvodního kola) dvojice, které jsou v průběžném pořadí vedle sebe. Jelikož se hraje na 3 stolech, započítávají se do průměru všechny výsledky, což v tuto hodinu způsobí sem tam průvan ve výsledcích. Přesto je celý turnaj vzácně vyrovnaný. Od prvního kola vedou sestry Tiché, ale o vítězství je v posledním kole připravila ve vzájemném zápase dvojice Soňa Heroutová-Viktor Kubala.

V 4:45 nastává rozchod. S pocitem celkového vítěze se může prospat překvapivá vítězka Magda Tichá.